4 tips bij het afsluiten van een zorgverzekering

Heb je een pas een gezin? Je wereld staat dan letterlijk op zijn kop! Naast dat het natuurlijk geweldig is komt er helaas ook een heleboel bij kijken. Zo ook het afsluiten van een zorgverzekering. Waar moet je opletten bij het vergelijken van je zorgverzekering als je pas een kind hebt gekregen? In dit artikel lees je het!

Wat heb je eigenlijk nodig?

De eerste tip is misschien een dooddoener voor jou. Naast de basisverzekering heb je de aanvullende verzekering, die flink uiteenloopt tussen de verzekeraars. Wil je bijvoorbeeld hebben dat je tandarts bezoek vergoed wordt? Of wil je nog een kind? Dan is dat alleen slim als je hoge rekeningen ontvangt. Nu je weet wat je wilt gebruik je de zorgvergelijker om de beste aanbieder te kiezen.

Een hoge of een lage eigen risico

De eigen risico staat in 2019 op 385 euro. Dat betekent dat je dat bedrag zelf moet betalen bij een ziekenbezoek. Als je maar weinig zorgkosten maakt en je hebt wat geld op je rekening is het slim om je eigen risico te verhogen naar 885. Hierdoor krijg je een flinke korting op je premie voor terug, waarmee je tot wel 300 euro op jaarbasis kan besparen.

Zorgverzekering

Ben je dubbel verzekerd?

Als je ook een reisverzekering hebt afgesloten kan het zo zijn dat zowel de zorg- als de reisverzekeraar de behandeling vergoeden voor medische kosten in het buitenland. Let wel op dat de medische kosten worden vergoed volgens de Nederlandse normen. In sommige landen zijn medische kosten hoger dan in Nederland. Hiervoor moet je je aanvullend dekken.

Een gezinspolis is niet altijd verstandig

Op voorhand lijkt een gezinspolis handig. Het is namelijk overzichtelijk en daardoor gemakkelijk. Wel heeft de een andere zorgbehoeftes dan de ander. Zo zijn er grotere verschillen in de tandartsrekeningen. Door individueel te kijken op de zorgvergelijker kan ieder zijn voordeligste zorgverzekering kiezen. Zo bespaar je een hoop geld!