Beginnen met paardrijden? Hier moet je rekening mee houden

Paardrijden is fantastisch! Velen vinden het maar geen sport, maar je wordt er echt fitter en atletischer van! De kleinste bewegingen hebben een grote invloed op het gedrag van je paard. Een van de grootste voordelen is dat je een band ontwikkelt met je paard. Maar waar moet je allemaal aan denken als je op paardrijden gaat? In dit korte artikel wordt dit voor je uitgelegd!

Wat is je budget?

Als je een paard gaat kopen heb je ook een hoop spullen die erbij horen. Denk bijvoorbeeld aan een halster en paardrijlaarzen. Bereken daarom wat je maximaal wilt uitgeven. Blijf echt vasthouden aan je budget, want er komen een hoop kosten bij kijken. Niet alleen heb je paardenbenodigdheden als paardrijlaarzen nodig, je paard moet ook verzorgd worden. Een stalling is belangrijk, evenals voeding, een hoefsmid en inentingen.

Een ideale match!

Hiervoor moet je eerst naar jezelf kijken. Wie ben je eigenlijk? Wat zijn de karaktereigenschappen van de mensen met wie je omgaat? Aan de hand daarvan kan je kijken met welke paard het waarschijnlijk zal klikken. Daarnaast is het belangrijk je te verdiepen over paarden. Verder is het in deze fase om te kiezen voor een professionele begeleiding. Zij kunnen jou ook vertellen wat een goede match is. Zij kijken bijvoorbeeld naar je lichaamsbouw, wat je met de paard wilt doen, geslacht, leeftijd en ras.

Hoe kies je een goede verkoper uit?

Het is niet verstandig om enkel ‘paarden kopen’ in te tikken in Google. Zo kom je op websites uit die uit alle hoeken van het land komen. Het is beter om je netwerk in te schakelen. Kent iemand uit je omgeving een betrouwbare verkoper? Schakel degene in!

Try before…

Tot slot: maak wel een proefritje. Let niet alleen op het rijden, maar probeer ook eens contact te maken met het dier. Het moet goed voelen tussen jou en het dier.