De perfecte vloer voor een kinderkamer

Bij de inrichting van de kinderkamer denk je waarschijnlijk meteen aan een mooie muurtekening, frisse kleurtjes en een leuk bedje. Natuurlijk moet een kinderkamer een mooie uitstraling hebben en dus ga je aan de slag met het nieuwe behang en richt je de kamer leuk in. Maar sta je er ook bij stil dat die kinderkamer na twee tot drie jaar een peuterkamer wordt? En niet veel later volgen de vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen in dat kamertje. Hartstikke leuk allemaal, maar is jouw vloer daar wel op berekend? Kijk voordat je begint met klussen eens naar een mooie gietvloer.

Start goed

De vloer van je kinderkamer heeft heel wat te verduren vanaf de geboorte van je kindje. Die vloer moet dan ook goed tegen vocht kunnen zodat er eens iets geknoeid kan worden en moet ook makkelijk gereinigd kunnen worden. Daarnaast is het goed om meteen naar de duurzaamheid te kijken van de vloer, want deze zal het zwaarder te verduren krijgen dan de vloer van je eigen slaapkamer. Autootjes maken de mooiste slidings en poppenstoelen worden van links naar rechts gesleept. Later wordt er volop gedanst onder het genot van een koekje en een beker ranja en dan kun je het resultaat raden. Een gietvloer is dé ideale vloer voor je kinderkamer. De vloer is naadloos, waardoor er geen vuil in de kieren kan ophopen, je hoeft hem alleen maar met een vochtige doek af te nemen en je kunt hem in allerlei kleuren laten gieten.

Goedkoop is vaak duurkoop

Bekijk jouw situatie, ga daarmee naar een gietvloer specialist en laat je goed informeren over de mogelijkheden die er voor jouw kinderkamer zijn. De prijzen voor het laten gieten van een vloer variëren, maar gemiddeld genomen zijn de kosten vergelijkbaar met een andere duurzame vloer zoals een tegelvoer. De enige fout die je niet moet maken is denken dat je dit klusje wel even zelf klaart. Het is een secuur werkje, waarbij schoonheidsfoutjes echt niet geoorloofd zijn. Laat deze klus liever over aan een echte vakman zodat je zeker bent van een perfecte vloer.