OYOY – Scandinavische designs die kleine gebruikertjes blij maken

Het merk OYOY is het geesteskind van de Deense designer Lotte Fynboe. Met haar jonge firma stelt zij zich tot doel functionele producten te creëren in hoogwaardig materiaal, uitgaande van klassieke Scandinavische modellen, doch met Japanse accenten. Bedoeling van de designs met details in vele leuke kleuren en vormen is om de gebruikers blij te maken.

Lotte’s motto luidt: “minder is meer”. Terwijl OYOY zich concentreert op volwassen afnemers, vinden kinderen hun gading bij MINI OYOY. Ook dit merk heeft dezelfde sterke eigenschappen, en is geïnspireerd op Lotte’s jeugdherinneringen.

De wereld aan je voetjes

In Lotte’s assortiment voor kinderkamers vind je de populaire Adventure en World vloerkleedjes.

Het World Kids vloerkleedje is een blikvanger in elke kinderkamer. De ronde vorm levert natuurlijk extra speelruimte voor je kindje, maar verleent ook een apart karakter aan de inrichting. Het vloerkleedje is 100% katoen en werd bedacht in samenwerking met het WWF. Elk verkocht exemplaar levert geld op om de ijsberen te helpen in hun strijd tegen de klimaatverandering.

Ook het Adventure kleedje springt in het oog. Beddengoed en een placemat met hetzelfde patroon zijn beschikbaar. Laat je kindje avonturen beleven op het speelkleed, en ‘s nachts kan het verder dromen onder de lakentjes.

Verrassend knuffelbaar

Konijntjes, olifantjes en hondjes zijn typische knuffeldiertjes die in vele collecties voor kinderen voorkomen. Een grappige uitschieter in het assortiment van MINI OYOY is de megalodon. Deze uitgestorven haaiensoort, die zijn naam dankt aan zijn reusachtige tanden, kon wel 18 meter lang worden. Het is een terugkerend motief in de designs.

Zelfs cactussen zijn volgens Lotte helemaal niet prikkelbaar, maar integendeel volkomen knuffelbaar.

Teveel kussentjes om te kiezen

Kiezen is het lastigste als je eenmaal MINI OYOY ontdekt hebt. Er zijn zoveel kussentjes in aantrekkelijke modellen. Een grote favoriet is Zorro de knipogende kat. Wie Spaans spreekt, zal glimlachen, omdat zorro het Spaanse woord is voor vos.

Leuke knuffel van Deense OY OY

Het aapje Mr. Nelsson is waarschijnlijk geïnspireerd op de Pipi Langkous boeken van Astrid Lindgren. Niet alleen Mr. Nelsson, maar alle producten van MINI OYOY zijn trouwens uitstekend bruikbaar als aanzetpunt voor het vertellen van verhaaltjes voor het slapengaan.

MINI OYOY biedt een volledig gamma van voortreffelijke producten aan, die zacht zijn voor babyhandjes en robuust voor al wat onstuimigere kleuters. Ze stimuleren de creativiteit en fantasie, en zijn eenvoudig te reinigen. Alles is verkrijgbaar in milde tinten die het goed doen in een baby- tot kinderinterieur.

Je kan OYOY volgen op Pinterest, maar wie eenmaal de foto’s gezien heeft op Instagram twijfelt niet meer. Kinderen vinden de producten van MINI OYOY fantastisch.