Vloerkleedjes en lichtsnoeren voor de kinderkamer haal je bij … de Huisdokter

In 2001 kwamen twee broers en een zus op het idee een eigen winkel voor woonaccessoires te starten in Ikast, Denemarken: House Doctor. Het leek hen wel een leuk idee om zelfgemaakte spulletjes te verkopen.

Inmiddels is het concept van Rikke Juhl Jensen, Gitte Juhl Capel en Klaus Juhl Pedersen uitgegroeid tot een succesvolle cluster die ook andere groeiende en grote merken herbergt. Zo bieden ze een breed assortiment meubelen en accessoires aan een internationaal publiek, zowel jong als oud. Dankzij de grote keuze kan een interieur volledig met House Doctor ingericht zijn, en er toch exclusief uitzien. Meer zelfs, zij moedigen het aan om niet slaafs een specifieke stijl te volgen, doch te durven mengen.

Kooptip: alle hippe en leuke (vloer) kleden voor baby of kinderkamer waaronder House Doctor vind je hier.

Een wandeling door de diverse rubrieken op hun website maakt dat snel duidelijk. Ben je op zoek naar een vloerkleedje voor de kamer van zoon of dochter, kies dan niet noodzakelijk een neutrale tint. Zo dreigt het interieur er al snel steriel uit te zien. Misschien vond je het ook heel normaal om de babykamer in te richten in pastelkleurtjes en wit, maar nu is je kindje wat groter geworden, en kan de ruimte een krachtiger accent verdragen. Getemperd rood is een natuurlijke tint, en kan voor dat belangrijke kleurelement zorgen.

De opmars van LED-verlichting voor een interieur is niet meer te stuiten, en niemand hoeft overtuigd te worden van het energiezuinige en milieuvriendelijke karakter. Voor een kinderkamer biedt House Doctor onder andere lichtsnoeren aan in de tinten koper, zilver en goud. De snoeren hebben een lengte van 10 meter, en bieden flexibiliteit voor ieders creativiteit. Wens je een rustiek karakter aan de kamer te geven, dan zijn dergelijke snoeren eveneens beschikbaar in de vorm van gloeilampjes. Vergis je niet, het gaat hier om LED. Deze lampjes gaan dus zonder moeite een kinderleven lang mee, en zelf daarna kan u ze nog ergens anders – eventueel zelfs buitenshuis – inzetten.